Individueel boeken: meezeilweekend Mei 2017

Internationale tour voor iedereen, die zin heeft in een avontuurlijk, gezellig, interessant zeilweekend

met natuur en cultuur in het kielzog. Oud, jong, geen of veel ervaring, sportief of belezen, voor iedereen

een goede gelegenheid het IJsselmeer, Friesland en misschien de Waddenzee te ontdekken! Samen zeilen hijsen,

nieuwe contacten leggen, een stadje verkennen en lekker eten, of muziek maken samen?

Er is, naar gewenst, ook tijd voor een goed boek!

 

Yvonne van Scheijen, Biologe en eigenaar van de Vrouwezand, is uw schipper en gastvrouw,

samen met haar maat . Waarheen de zeiltour u brengt, wordt gezamenlijk besloten.

Tot maximaal 16 personen.

 Aan boord: vrijdag, 19 mei 2017, 20.00 in Stavoren Van boord:zondag, 21mei 2017, 17.00 in Stavoren 

Prijs p.p. op basis van volpension, dekbed & beddengoed inclusief, € 240,-*

 *10% korting bij boeking voor eind januari 2017  

aanmelden of informatie : info@vrouwezand.nl Telefoon: 06-22519404

  afvaartgarantie!

 

 

Oost/West reizen met de Vrouwezand: een 9 daagse zeilreis voor groepen!

 

 

Onderweg in het mooiste gebied van Nederland: de Waddenzee, ons Unesco Werelderfgoed!

Vanuit Stavoren of Lauwersoog wordt de zeilreis gestart, verschillende eilanden van het Waddengebied worden bezocht: Texel behoort als enig en grootste Waddeneiland bij de provincie Noord Holland. De 7 gezellige dorpjes hebben allemaal hun eigen sfeer. Ze worden omringd door heel veel natuur. Ook buiten de circa 40 officiële natuurgebieden bezit Texel een enorme vogelrijkdom en bijzondere planten, en niet te vergeten net zoveel schapen als mensen. Je vindt er Ecomare, het natuurmuseum, waarin een zeehondenopvang, een zeeaquarium en een vogelopvang. 

Vlieland heeft één dorp, het landschap bestaat uit duingebied, strand en relatief veel bos. Er zijn weinig auto's, alleen eilandbewoners mogen hierin rijden. Wandelen, fietsen (25 kilometer aan fietspaden) of op pad met de Vliehors Expres (een omgebouwde legertruck) voldoen prima om het eiland te ontdekken. De vuurtoren 'Vuurboetsduin', op een 42 meter hoog duin,  is in 1990 weer opengesteld voor publiek. Het muzikantenduo 'Drijfhout'  geeft in de zomer optredens, onderaan de vuurtoren of bij het reddingshuisje. Folk, Seasongs en Shanties van Vlieland en de Wadden worden op gitaar, viool, trekzak en mandoline begeleidt. In de haven, 20 minuten lopen vanaf het dorp, heerst in de zomer een gezellige drukte; er zijn hier goede voorzieningen betreffende  horeca,  havenwinkeltje en een uitgebreide was- en douchegelegenheid. Direct over het aangrenzende duin begint het Noordzeestrand! 

Terschelling, met zijn lengte van een dergelijk 30 kilometer en een breedte van gemiddeld 4 kilometer heeft in het noorden de Boschplaat, waar meer dan 600 wilde planten groeien en er diverse bijzondere vogelsoorten leven, zoals de eidereend, kiekendief en lepelaar. Er zijn ongeveer 4.700 inwoners, te vinden op West-Terschelling, Midsland, Formerum, Hoorn en Oosterend. In de dorpen is de rijke geschiedenis van het eiland terug te vinden in oude huisjes met karakteristieke geveltjes. De haven van ‘West’, zoals de eilanders zeggen, is aangelegd in de Dellewalbaai (baai aan de lage wal), de enige natuurlijke baai van Nederland. De Brandaris, de vuurtoren, steekt al 400 jaar stoer en sterk boven de daken uit. Ook zeker de moeite waard zijn het Stryper kerkhof, het cultuurhistorisch museum het Behouden Huijs, het visserijmuseum Aike van Stien, het ‘prettig gestoorde’ Wrakkenmuseum, en het Zeeaquarium met vissen en zeedieren uit zowel de Noordzee als de Waddenzee. Cranberry's zijn een zeer bijzonder product van het eiland, en wijn, jam, thee en de heerlijkste gerechten kunnen hiermee worden gemaakt. 

De weg naar Ameland gaat over zandbanken met zeehonden en smallere geulen, het kleinere eiland is op de fiets het beste te ontdekken. 

Schiermonnikoog is misschien wel het meest bijzondere eiland van allemaal: de getijdenhaven is alleen rond hoogwater bevaarbaar. Zo is er tijd om de rust en de historie van het eiland te ervaren. De zeilreis langs verschillende eilanden is avontuurlijk, verschillende wantijen/ondiepten worden gepasseerd, waar niet altijd genoeg water is. Het beleven van deze eb- en vloeddynamiek is onderdeel van de reis. Droogvallen, wachten of overnachten op het wad hoort hierbij... 

Aanvang 9-daagse reis: zaterdag 12.00 Stavoren Einde 9-daagse reis: zondag 16.00 Lauwersoog of:

Aanvang 9-daagse reis: zaterdag 12.00 Lauwersoog. Einde 9-daagse reis: zondag 16.00 Stavoren 

Voor uw thuisreis wordt, indien gewenst, vervoer naar de haven van aanvang geregeld. 

Prijs voor groepen tot 20 personen: € 5690


Voor data en tijden kunt u bellen of mailen, info@vrouwezand.nl ,  06-22519404. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                        

                                                                                                                              Yvonne                  de scheepshonden